Història

La inauguració del Centre de Dia, posterior a la del Casal de Gent Gran, es produí el 20 d’abril de 1998, i progressivament es van anar ampliant els horaris d’atenció.  Actualment, el Centre disposa d’una capacitat registral de 16 usuaris.

L’equipament del Centre de Dia de Vallirana està situat a l’Avinguda de l’Esport s/n i comparteix instal·lacions amb el Casal de Gent Gran de la mateixa població. La seva ubicació es idònia per gaudir dels espais i la tranquil·litat que els usuaris necessiten ja que, a més d’estar situat en una zona residencial de cases i escoles infantils, està envoltat pel Parc Central de Vallirana, per on es fan passeigs arribat el bon temps i els usuaris poden relacionar-se amb la natura, els propis veïns i els nens de les escoles properes. D’altra banda el Centre de Dia està molt pròxim a la Piscina Municipal, on es fa un picnic a l’estiu, al Casino de Vallirana i a Serveis Socials, cosa que permet una bona coordinació per agilitzar molt qualsevol tràmit que hagi de portar a terme la família o el propi Centre.

IMG-20130729-WA0002

Al Centre de Dia s’accedeix per la part de dalt del Casal, on el transport de la Creu Roja disposa d’un espai còmode per a traslladar els usuaris amb un recorregut mínim per l’exterior. El servei, tot i ser un espai reduït, està equipat amb les següents àrees:

  • Despatx d’infermeria i de fisioteràpia per fer tractaments individuals amb l’equipament corresponent.
  • Dos banys adaptats complets.
  • Despatx de direcció.
  • Sala polivalent.

La diversitat de perfils de persones grans i diferents procedències afavoreixen la integració, promoció i participació comunitària que es reflecteix en diferents projectes portats a terme en la història del Centre com:

  • Voluntariat.
  • Trobades intergeneracionals.
  • Sortides.
  • Participació en les activitats del Casal de Gent Gran, com el dia de Sant Jordi, on ens cedeixen un espai per mostrar les manualitats dels nostres usuaris i algunes fotos de les nostres dinàmiques; o els espectacles que organitzen els propis usuaris del Casal i els nostres usuaris poden acomodar-se per gaudir-ne.
  • Festes en família i celebració de tradicions (tió, reis, castanyada…).

El principal actiu del Centre de Dia Vallirana és l’equip de professionals amb formació, motivació i responsabilitat.