TREBALL EN EQUIP

Aprofitant la festivitat de Carnestoltes, hem gaudit d’unes de les activitats que més ens agraden: les activitats creatives de manualitats. Un treball en equip per desenvolupar capacitats com la imaginació, la motricitat fina, habilitats visuals i de coordinació, cognitives d’organització de l’espai… però sobretot, el treball en equip i les relacions socials que són les nostres preferides!

BON CAMÍ SISETA!

Avui volem acomiadar-nos de la nostra estimada Siseta. Siseta, has aportat molt al centre, la teva estada amb nosaltres ha estat del tot profitosa per a tothom. Gràcies pel teu ganxet, la teva saviesa, tendresa i comprensió. La teva voluntat d’exprimir la vida cada minut mai la podrem oblidar, exemple de vitalitat. Una abraçada per a tu també Pilar.

 

GRÀCIES ALCALDESSA!

L’esmorzar de 2020 ha estat fantàstic! Amb vistes i tot! Un any més l’Eva, la nostra alcaldessa, ens ha convidat a esmorzar, la millor manera de poder celebrar que em entrat tots plegats en aquest any que sense dubte serà molt interessant! Va estar un àpat molt agradable i que des del centre de dia sempre esperem amb il·lusió!

PUNT I FINAL 2019

L’any passat no va poder acabar millor! Vam anar a visitar les caves Canals i Casanovas a Sant Sadurní d’Anoia. No vam estar sols, també van venir els nostres veïns i amics del centre de dia de Vilafranca del Penedès. Allà la Montse, la filla dels propietaris, és una cava de tradició familiar, ens va fer un tastet sobre l’elaboració del cava. I després… A gaudir del dinar de nadal per acomiadar l’any! Mongetes, botifarra, embotits… Com ens agrada menjar! Amb cinc cèntims de vi i cava per brindar! Excepcional!

 

 

 

VEÏNS I VEÏNES!

Una de les visites més esperades i més celebrades l’any passat va estar la visita al centre de dia de Vilafranca del Penedès. A Vallirana vam agafar un transport i vam arribar fins a Vilafranca, bonic el paisatge. Un cop allí vam gaudir de la companyia dels nostres veïns i veïnes, vam fer un intercanvi d’experiències i regals i, com ens agrada a gairebé tots, encara vam poder gaudir d’una bona estona de ball.

 

El desig de… la Siseta

La nostra estimada Siseta va demanar al 2019 gaudir d’un berenar especial de MEL I MATÓ, acompanyada dels seus amics. Dit i fet! Quin goix poder veure-la tan contenta i llepant-se els dits! Bon profit Siseta, vas triar-ne mooolt bé!

Sant Jordi!

Per Sant Jordi al centre de dia vam participar a la fira del poble amb molt de gust! Ens agrada gaudir de la vida amb els nostres veïns més encara si és en un dia tan significatiu aquest. A la nostra paradeta vàreu poder trobar regals que al llard de les setmanes es van confeccionar. Volem agrair a tots els visitants i els compradors la seva col·laboració! Amb els dinerets que vam recollir, aquest any farem un dinar de Nadal especial.

I TU, QUÈ EN PENSES?

Els tallers de memòria o també anomenats habitualment, tallers d’estimulació cognitiva, consisteixen en fer treballar aquelles funcions cognitives que les persones mantenen preservades per poder conservar-les el major temps possible i, per tant, garantir l’autonomia de la persona.
 
Quan parlem de funcions cognitives, parlem de memòria, que és probablement la que més coneixem i la que més habitualment nomenem, però també parlem de llenguatge, d’atenció, de càlcul, de pràxies, de gnòsies, de funcions executives…
Com veieu, algunes tenen uns noms una mica estranys i desconeguts per molts, però totes són part imprescindible per un bon funcionament de la cognició. Així com la memòria ens ajuda a emmagatzemar i recordar informació, el llenguatge ens permet comprendre i expressar, les gnòsies reconèixer l’entorn a través dels nostres sentits, les pràxies realitzar accions i les funcions executives engloben funcions més complexes que ens permeten organitzar, fer seqüències, enraonar o prendre decisions, entre d’altres. 
 
Totes les funcions cognitives les fem servir en el nostre dia a dia sense ser-ne conscients, per realitzar les activitats més quotidianes i relacionar-nos amb els altres i amb l’entorn. De manera que tot suposa una estimulació cognitiva si mantenim una vida activa i cada dia fem alguna cosa, per petita que sigui i sempre adaptada a les nostres capacitats.
 
Quan fem els tallers, treballem a través d’exercicis que ens suposen passar, per damunt de tot, una bona estona de diversió i alhora estimulen aquestes funcions directa i indirectament, ja que totes estan connectades entre sí i formen part de l’engranatge que és el pensament i la cognició.
Fem sobretot exercicis orals però alguna vegada els fem per escrit i molt sovint les estones acaben amb riures i fent espontàniament algun exercici no programat inicialment o duent a terme alguna conversa que sorgeix de forma casual i que desperta l’interès de tots.
IMG_3280.JPG