I TU, QUÈ EN PENSES?

Els tallers de memòria o també anomenats habitualment, tallers d’estimulació cognitiva, consisteixen en fer treballar aquelles funcions cognitives que les persones mantenen preservades per poder conservar-les el major temps possible i, per tant, garantir l’autonomia de la persona.
 
Quan parlem de funcions cognitives, parlem de memòria, que és probablement la que més coneixem i la que més habitualment nomenem, però també parlem de llenguatge, d’atenció, de càlcul, de pràxies, de gnòsies, de funcions executives…
Com veieu, algunes tenen uns noms una mica estranys i desconeguts per molts, però totes són part imprescindible per un bon funcionament de la cognició. Així com la memòria ens ajuda a emmagatzemar i recordar informació, el llenguatge ens permet comprendre i expressar, les gnòsies reconèixer l’entorn a través dels nostres sentits, les pràxies realitzar accions i les funcions executives engloben funcions més complexes que ens permeten organitzar, fer seqüències, enraonar o prendre decisions, entre d’altres. 
 
Totes les funcions cognitives les fem servir en el nostre dia a dia sense ser-ne conscients, per realitzar les activitats més quotidianes i relacionar-nos amb els altres i amb l’entorn. De manera que tot suposa una estimulació cognitiva si mantenim una vida activa i cada dia fem alguna cosa, per petita que sigui i sempre adaptada a les nostres capacitats.
 
Quan fem els tallers, treballem a través d’exercicis que ens suposen passar, per damunt de tot, una bona estona de diversió i alhora estimulen aquestes funcions directa i indirectament, ja que totes estan connectades entre sí i formen part de l’engranatge que és el pensament i la cognició.
Fem sobretot exercicis orals però alguna vegada els fem per escrit i molt sovint les estones acaben amb riures i fent espontàniament algun exercici no programat inicialment o duent a terme alguna conversa que sorgeix de forma casual i que desperta l’interès de tots.
IMG_3280.JPG

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s